Viețile altora par mereu mai interesante

Cumva, din marea de lucruri neinteresante care se îmbină și creează o zi obișnuită din viața mea, reușesc să storc câte ceva și să postez pe Facebook sau Instagram. Cu toate astea, având situația mea clar în minte, atunci când ajung pe Facebook-ul cuiva și văd o poză cu un cheesecake pus lângă un pahar de Prosecco perfect așezat, automat mă gândesc că ei trebuie să fie diferiți, viața lor nu are cum să nu fie mai interesantă.

Teoretic, știm că nimeni nu are o viață perfectă. Nu e nimic nou în asta. Dar, chiar dacă nu-s perfecte, viețile altora par mereu mai interesante.

Social media înseamnă un râu continuu de poze, statusuri, clipuri video etc. Dar toate datele pe care le împărțim cu ceilalți au fost alese de noi. Alegem ce bucăți merită share-uite și ce bucăți trebuie să rămână în intimitatea noastră. Facem o selecție pe sprânceană și apoi ne creăm un avatar pe care îl prezentăm lumii. Nu înseamnă că mințim. Nu direct, cel puțin. Toate lucrurile pe care le postăm pot fi sincere, numai că nu prezintă situația completă. E realitatea trunchiată.

Rezultatul e că atunci când scrollăm prin feed-ul de Facebook, vedem cum toată lumea e mai inteligentă, mai amuzantă, are mai mult succes și, în general, e mai fericită decât noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *