Cinci canale de YouTube pe care le urmăresc

cinci canale de youtube

În ultimii ani am început să consum din ce în ce mai mult YouTube. E inevitabil pentru că site-ul pare o mare gaură neagră plină de videoclipuri interesante / entertaining și până să-ți dai seama intri într-un loop din care e greu să mai ieși.

Cu toate astea, sunt câteva canale la care mă întorc întoteauna. Mai jos, cinci dintre ele.

Philosophy Tube

 

Olly a început canalul pe vremea când era student la filosofie și s-a gândit că facultățile din UK sunt prea scurte. Așa că oferă lecții de filosofie, gratis, pe YouTube. Ce îmi place la Philosophy Tube e că scapă de aerul fancy al discuțiilor filosofice și aduce totul la nivelul unor discuții amicale.

Subiectele sunt foarte variate, de la Socrate la feminism la motivul pentru care oamenii nu cred în știință. E adevărat, deși Olly încearcă pe cât posibil să fie obiectiv (și în cea mai mare parte, chiar este), se vede că e un tip cu viziuni progresiste și înclinate un pic înspre stânga. Dar chiar și atunci, oferă întotdeauna argumente valide și documentate serios înainte. E printre cele mai bune locuri prin care poți să începi să cunoști lumea filosofiei.

Statman Dave

 

Evident, nu avea cum să lipsească ceva legat de fotbal. Nu că ar fi singurul canal pe tema asta pe care îl urmăresc, dar Dave are o abordare un pic orientată spre “football nerds” și pune foarte mult accent pe tactică. Analizele sunt printre cele mai pertinente pe care le-am citit vreodată și demne de un jurnalist sportiv de la The Guardian, deși omul are doar 80k subscriberi, ceea ce e o atrocitate.

Ce mă intrigă la Dave e că încă nu mi-am dat seama cu ce echipă ține. Kudos pentru obiectivitate.

Marques Brownlee

 

O trecere lină de la 81k subscriberi la șapte milioane. Numai că Marques îi merită pe toți. Știi că ai de-a face cu un conținut de calitate atunci când cineva îți stârnește atenția pentru un subiect de care nu erai pasionat sau nici măcar interesat înainte.

Nu am fost niciodată un mare cunoscător al tehnologiei în afară de basics, dar de când l-am descoperit pe Marques și canalul lui, nu trece săptămână fără să văd un review la un gadget nou. Nu pot să zic că am devenit dintr-o dată expert, dar sunt cât de cât la curent cu ce se întâmplă. Review-urile sunt sincere, indiferent de faptul că toate companiile îi trimit gadget-uri în teste.

The Needle Drop

 

The internet’s busiest music nerd – Anthony Fantano. Nothony Meatano. Tofu Tony. Review-uri la albume de muzică de la un vegan thicc. Alături de Pitchfork, principala sursă prin care descopăr muzică nouă, printre care și bijuterii precum Brockhampton – cel mai bun lucru care s-a întâmplat în rap în ultimii zece ani.

Sigur că are și Fantano păcatele lui – capodopera lui Kanye West, My Beautiful Dark Twisted Fantasy a primit un amărât de șase (!!). Se iartă.

Screen Prism

 

Probabil cel mai bun canal pentru analiză de filme/seriale de pe YouTube la ora actuală, după moartea Every Frame a Painting. Sunt explorate personajele, temele și filosofiile din spatele unora dintre cele mai importante seriale și filme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *